Sposób przygotowania:
Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i beząSpód:
![Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tarta-cytrynowa-z-mleczkiem-skondensowanym-i-beza-477645.jpg)
Ciastka zmiksować z masłem i wklepać w dno formy.
Całość wstawić do lodówki - na około 30 minut.
Masa:
![Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tarta-cytrynowa-z-mleczkiem-skondensowanym-i-beza-477647.jpg)
Wszystkie składniki na masę miksować do momentu zgęstnienia.
(Potrwa to kilka minut.)
Gotową masę przelać na ciasteczkowy spód.
Beza:
![Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tarta-cytrynowa-z-mleczkiem-skondensowanym-i-beza-477648.jpg)
Białka ubić na sztywno.
Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a na samym końcu sok z cytryny.
Pianę rozsmarować na masie.
Pieczenie:
![Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą Tarta cytrynowa z mleczkiem skondensowanym i bezą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tarta-cytrynowa-z-mleczkiem-skondensowanym-i-beza-477649.jpg)
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
(Posiadam piekarnik gazowy.)
Kroić po ostudzeniu.
SylaUla
gusia1000