Sposób przygotowania:
Tarta jabłkowa z piankąNa ciasto:
Mąkę, cukier, sól, cukier z prawdziwą wanilią- mieszamy. Dodać posiekane masło, żółtko i jajko. Całość szybki wyrobić. Ciasto rozłożyć na formie do tarty. Około 1 h schłodzić w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180-200 stopni. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem i podpiec około 20 min.
Na piankę:
Białka ubić na sztywno z solą i cukrem pudrem. Wmieszać budyń.
Na kruszonkę:
Wszystkie składniki szybko zagnieść.
Przygotowanie:
Na podpieczony i przestudzony spód tarty wykładamy przesmażone i przestudzone jabłka na wierzch wylewamy wcześniej przygotowaną piankę i posypujemy kruszonką.
Całość pieczemy w 180 stopniach około 20 min.
Smacznego :)