Sposób przygotowania:
Tarta jajeczna
Ciasto Z podanych składników zarobić ciasto. Zawiną w folię i włożyć do lodówki aby się schłodziło.Gdy ciasto się schłodzi rozwałkować cienko i wyłożyć do blaszki najlepiej specjalnej do tart. Nakłuć widelcem. Zapiec trochę w piekarniku po lekki zapieczeniu dodać farsz. Nadzienie Jajka ugotować na twardo pokroić w plasterki rozłożyć na zapiekanym cieście następnie dodać posiekaną drobno cebulkę razem z kiełbaską (kiełbasę kroimy według uznania może to być kostka, plasterki,paski).Następnie trzemy ser. Dwa surowe jajka roztrzepujemy widelcem i wylewamy na nadzienie posypujemy startym serem. Tartę ponownie wstawiamy do piekarnika do czasu aż zapiecze się wierzch.(ok .30 minut). Gotową tartę podajemy na ciepło można przybrać plasterkami pomidorów