Sposób przygotowania:
Tarta kokosowo-ananasowa
Składniki ciasta zagnieść dość szybko, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie z mleka, laski wanilii i skrobi ziemniaczanej ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować i przenieść na blachę. Nakłuć widelcem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po wyciągnięciu z piekarnika ostudzić i delikatnie przełożyć na talerz. Krem: masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodawać wystudzony budyń, wiórki kokosowe i mleko w proszku. Tak przygotowaną masę wyłożyć na kruchy spód i odstawić do lodówki. Galaretka: szklankę syropu z ananasa zagotować. Zdjąć z ognia i wymieszać z żelatyną. Ananasa zmiksować blenderem na mus i dodać do syropu z żelatyną. Gdy galaretka zacznie gęstnieć, polać nią wierzch tarty i odstawić do całkowitego stężenia. Przed podaniem dowolnie udekorować.