iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 677]

Tarta krucha cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

To bardzo proste i smaczne danie. Można dać mniej cebuli jeśli ktoś za nią nie przepada. Ale w tym daniu jest naprawdę smaczna.

Tarta krucha cebulowa

Składniki:

Tarta krucha cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Tarta krucha cebulowa
Przesiewamy mąkę, dodajemy masło, jajka i sól. Zagniatamy ciasto z podanych składników. Boczek smażymy na patelni z cebulą 20 min. dodajemy masło, oregano, solimy, pieprzymy, studzimy, dodajemy śmietanę, jajka, starty ser. Ciasto należy rozwałkować w formie do tarty i wyłożyć farsz, zapiekać około 50 min. w temp. 160 stopni.