Sposób przygotowania:
Tarta po chińsku
Formę do tarty ( u mnie ze zdejmowanym dnem ) dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą.
Potem rozwinąć ciasto i wylepić nim blaszkę a potem na dno posypać bułkę tartą. Skrawki ciasta odciąć. Mieszankę rozmrozić i odcisnąć z wody na sicie.
Potem pierś pokroić na kawałki, posolić. Warzywa i mięso wrzucić do miski, dodać przyprawy oraz starty ser i wymieszać.
Wyłożyć wszystko na ciasto, resztki ciasta pokroić w paseczki i rozłożyć na wierzchu a na koniec posypać sezamem. Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
Potem rozwinąć ciasto i wylepić nim blaszkę a potem na dno posypać bułkę tartą. Skrawki ciasta odciąć. Mieszankę rozmrozić i odcisnąć z wody na sicie.
Potem pierś pokroić na kawałki, posolić. Warzywa i mięso wrzucić do miski, dodać przyprawy oraz starty ser i wymieszać.
Wyłożyć wszystko na ciasto, resztki ciasta pokroić w paseczki i rozłożyć na wierzchu a na koniec posypać sezamem. Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
SylaUla
zewa
O tak szybko i smacznie. I rodzinka najedzona :)