zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Tarta po chińsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tylko kilka składników, a jaki smaczny efekt. Tarta po chińsku to dlatego, że jest w niej mieszanka chińska.

Tarta po chińsku

Składniki:

Tarta po chińsku

 

Sposób przygotowania:

Tarta po chińsku
Formę do tarty (u mnie ze zdejmowanym dnem) dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą.

Potem rozwinąć ciasto i wylepić nim blaszkę, a potem na dno posypać bułkę tartą. Skrawki ciasta odciąć. Mieszankę rozmrozić i odcisnąć z wody na sicie.

Potem pierś pokroić na kawałki, posolić. Warzywa i mięso wrzucić do miski, dodać przyprawy oraz starty ser i wymieszać.

Wyłożyć wszystko na ciasto. Resztki ciasta pokroić w paseczki i rozłożyć na wierzchu, a na koniec posypać sezamem.

Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.