Sposób przygotowania:
Tarta po chińsku
Formę do tarty (u mnie ze zdejmowanym dnem) dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą.
Potem rozwinąć ciasto i wylepić nim blaszkę, a potem na dno posypać bułkę tartą. Skrawki ciasta odciąć. Mieszankę rozmrozić i odcisnąć z wody na sicie.
Potem pierś pokroić na kawałki, posolić. Warzywa i mięso wrzucić do miski, dodać przyprawy oraz starty ser i wymieszać.
Wyłożyć wszystko na ciasto. Resztki ciasta pokroić w paseczki i rozłożyć na wierzchu, a na koniec posypać sezamem.
Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
Potem rozwinąć ciasto i wylepić nim blaszkę, a potem na dno posypać bułkę tartą. Skrawki ciasta odciąć. Mieszankę rozmrozić i odcisnąć z wody na sicie.
Potem pierś pokroić na kawałki, posolić. Warzywa i mięso wrzucić do miski, dodać przyprawy oraz starty ser i wymieszać.
Wyłożyć wszystko na ciasto. Resztki ciasta pokroić w paseczki i rozłożyć na wierzchu, a na koniec posypać sezamem.
Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
SylaUla
zewa
O tak szybko i smacznie. I rodzinka najedzona :)