Sposób przygotowania:
Tarta francuska z warzywami
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy mrożonek zupy jesienno – zimowej i smażymy na al dente. Dodajemy szpinak, przykrywamy na chwilę patelnię pokrywką tak, aby się rozmroził. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, wciskamy przez praskę czosnek, zalewamy słodką śmietaną i mieszamy. Warzywa studzimy. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 180°C. ciasto francuskie przekładamy na wysmarowaną tłuszczę formę do pieczenia tarty i nakłuwamy ją widelcem. Dno ciasta smarujemy musztardą francuską. Na ciasto przekładamy przygotowane wcześniej warzywa w śmietanie. Z pozostałej części ciasta przygotowujemy paski i kwiatki, do których wkładamy oliwki. Każdy może ozdobić ją wg własnej inwencji. Tartę pieczemy ok. 30 min. wyciągamy ją i czekamy 5 min. za nim podamy, żeby ciasto lekko przestygło, wówczas będzie chrupiące.