Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Książka Kucharska: Pyszne tarty

Tarta różnobarwna z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tarta z owocami: kiwi, bananami i truskawkami

Tarta różnobarwna z owocami

Składniki:

Tarta różnobarwna z owocami

 

 

  • Nadzienie:
  • 50 dag owoców (kiwi, banany, truskawki),
  • 2 łyżki konfitury morelowej,
  • opakowanie galaretki owocowej

Sposób przygotowania:

Tarta różnobarwna z owocami
Z mąki, masła, cukru, jaja i mleka szybko zagnieść ciasto, uformować z niego kulę i włożyć na godzinę do lodówki. Owoce umyć, obrać, pokroić. Ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nim formę posmarowaną tłuszczem. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić, wyjąć z formy i posmarować konfiturą morelową. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać je tężejącą galaretką. Ozdobić bitą śmietaną.