kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Tarta rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wiosenna tarta rzodkiewkowa

Tarta rzodkiewkowa

Składniki:

Tarta rzodkiewkowa

 

  • 4 łyżki gęstej śmietanki
  • 4 łyżki utartego parmezanu
  • 2 ząbki roztartego czosnku
  • 2 łyżeczki tymianku
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 garści rzodkiewek
  • pół francuskiego ciasta

 

Sposób przygotowania:

Tarta rzodkiewkowa
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Śmietanę, ser, czosnek i posiekany świeży tymianek należy wymieszać i rozprowadzić na surowym wyłożonym ciecie francuskim.Plasterki rzodkiewek posolić i wymieszać z oliwą, następnie wyłożyć je na ciasto. Piec należy tartę w 180 stopni C, przez ok. 25 minut.

Tagi:

ciasto tarta