Sposób przygotowania:
Tarta tatin z jabłkami
Z zimnej margaryny,mąki,jajka i cukru zagnieść ciasto.Uformować kulkę włożyć do woreczka i schładzać w lodówce około 2-3 godziny. Jabłka obrać z skórki,usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki o grubości około pół centymetra.Na patelni rozpuść margarynę Kasię, dodać łyżkę wody i brązowy cukier.Gdy cukier się rozpuści dodać partiami pokrojone jabłka i dusić z dwóch stron al dente. w formie do tarty o średnicy 26 cm na dno wyłożyć jabłka i powstały syrop z patelni. Schłodzone ciasto rozwałkować na koło o średnicy o 2 cm większej od foremki na tartę.Nawinąć ciasto na wałek i przenieść na jabłka.Uformować nadmiar ciasta na brzegach zakrywając jabłka.Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 st na około 30 min.Gorącą tartę po wyjęciu z piekarnika przełożyć na paterę jabłkami do góry.Wystudzić.