Sposób przygotowania:
Tarta truskawkowo-kokosowa
Spód: Masło miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko i dalej miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy jeszcze kilka sekund. Masę wykładamy na blat i szybko zagniatamy do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Po tym czasie ciasto cienko i wykładamy do formy do tarty o wyższych brzegach wcześniej posmarowaną masłem i wysypana bułka tartą. Ponownie schładzamy w lodówce min. 30 min. Ciasto nakłuwamy gęsto widelcem lub kładziemy na nie papier do pieczenia i wysypujemy np. fasolę lub ceramiczne kulki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut i studzimy. Nadzienie: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe oraz śmietan-fix i krótko miksujemy. Masę kokosową przekładamy na kruchy spód i schładzamy. Na wierzchu masy układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :)