Sposób przygotowania:
Tarta twarogowa z wisienkami.
Wsypać na stolnicę mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,do -dać większą część masła i pokroić wszystko na drobno.Zrobić do- -łek,dodać żółtka,cukier,śmietankę i szczyptę soli.Wyrobić i zagnieść w kulę,zawinąć i dać do schłodzenia na pół godziny.Twa- -róg zmielić ze dwa razy,dodać jajko lub dwa,cukru waniliowego i aromatu do ciast też w tym smaku lub innym.Wymieszać masę serową,osączyć wisienki z zalewy lub opłukać świeżych na sitku. Wysmarować blaszkę tłuszczem i wysypać bułką tartą.Rozgrzać piekarnik do 170-180 st.C i rozłożyć ciasto kruche na blasze,a na to masę twarogową i powkładać w nią wisienki.Można też posypać jakąś posypką na wierzch,choćby orzechową.Wsunąć ciasto do piekarnika i piec ok.30 min.Wyjąć i wystudzić.