ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Tarta w warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tarta z warzywami !!!!!!!!!

Tarta w warzywami

Składniki:

Tarta w warzywami

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 15 dag twarogu
  • 2 jajka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • tłuszcz do formy
  • pęczek marchewki
  • szklanka świeżego groszku
  • pęczek dymki (tylko biała część)
  • kubeczek śmietany 18-proc.
  • 2 jajka
  • 20 dag sera żółtego
  • sól

Sposób przygotowania:

Tarta w warzywami
Twaróg wymieszać z jajkami, olejem i solą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do twarogu i wyrobić ciasto. Formę do tarty natłuścić i wyłożyć ciastem. Marchew oskrobać, opłukać i gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Groszek gotować we wrzątku przez 5 minut. Warzywa odcedzić i ostudzić. Śmietanę wymieszać z jajkami, tartym żółtym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Marchew, groszek, kawałki dymki ułożyć na cieście i zalać przygotowanym sosem z jajek i śmietany. Piec 40 minut na złoty kolor w temp. 180 st.