Sposób przygotowania:
Tarta waniliowo-migdałowa
Kruche ciasto można przygotować przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki, Żółtko utrzeć z połową cukru pudru, wlać połowę mleka, podgrzewać w rondlu. Połowę mąki ziemniaczanej wymieszać z pozostałym mlekiem, wlać do rondla. Gotować, przez cały czas mieszając, aż zgęstnieje, dodać aromat waniliowy. Budyń wystudzić. 125 g masła utrzeć z migdałami, pozostałym cukrem pudrem, żółtkiem, dodać resztę mąki, utrzeć na jednolitą masę. Budyń dodawać do masy maślanej, ucierając. Formę wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy. Krem waniliowo-migdało-wy wyłożyć na ciasto. Nektarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki, ułożyć na kremie. Orzechy pokroić w talarki, posypać nektarynki. Ciasto oprószyć cukrem, piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 210°C.
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html