Sposób przygotowania:
tarta warzywna wg browneyedgirl
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy, wstawiamy do lodówki.Młode nieobrane cukinie kroimy w plastry, solimy, odstawiamy na 5 minut. W tym czasie kroimy pomidory i pieczarki w plastry, cebulę w krążki. Cukinię smażymy na złoto obsypując ja obficie tymiankiem i oregano. Pomidory i pieczarki podsmażamy, by utraciły trochę wody, smażymy cebulę. Do smażenia wystarczy dosłownie łyżka - dwie oliwy. Dodajemy posiekaną ostrą paprykę.Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, dodajemy gałkę muszkatołową i pozostałe przyprawy w ilościach jakie lubimy.Na blasze/ foremce/tortownicy kładziemy papier do pieczenia, wyklejamy formę ciastem, układamy warzywa, zalewamy je sosem. Pieczemy 30-35 minut w około 190 stopniach.