Sposób przygotowania:
Tarta wieloowocowa z pianką bezową
Do tarty użyłam gotowe ciasto kruche do tart, czasem można wykorzystać takie ciasto na szybko do deseru, ciasto wyłożyłam w formie silikonowej na papierze do pieczenia.
Do ciasta wsypałam pokrojone w cząstki, jabłka, brzoskwinie, nektarynki, gruszki, owoce posypać cukrem, cynamonem.
Zimne białka w misie robota ubijać z solą na najwyższych obrotach, gdy zaczną gęstnieć wsypać puder cukier, mąkę ziemniaczaną i ubić na mocno sztywną pianę.
Piane ubitą rozsmarować na owocach, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół i piec około 45 minut, można pod koniec nakryć papierem do pieczenia, aby za mocno nie przypiekła się pianka z wierzchu, w formie tartę dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do ciasta wsypałam pokrojone w cząstki, jabłka, brzoskwinie, nektarynki, gruszki, owoce posypać cukrem, cynamonem.
Zimne białka w misie robota ubijać z solą na najwyższych obrotach, gdy zaczną gęstnieć wsypać puder cukier, mąkę ziemniaczaną i ubić na mocno sztywną pianę.
Piane ubitą rozsmarować na owocach, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół i piec około 45 minut, można pod koniec nakryć papierem do pieczenia, aby za mocno nie przypiekła się pianka z wierzchu, w formie tartę dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.