przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Tarta z cukinią, fetą i miętą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka lekka tarta - idealna na kolację lub przekąskę

Tarta z cukinią, fetą i miętą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tarta z cukinią, fetą i miętą

 

Sposób przygotowania:

Tarta z cukinią, fetą i miętą
Rozwijamy ciasto francuskie i rozkładamy je na blaszce. Boki ciasta zaginamy, tak by powstały wyższe brzegi. Cukinię kroimy w niezbyt grube plastry, układamy je na cieście. Solimy i posypujemy je pieprzem. Następnie układamy kostki fety i listki mięty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut (aż boki ciasta sie zezłocą). Kilka minut przed wyjęciem tarty z piekarnika układamy ser pokrojony w paski . Zapiekamy.Odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła, ozdabiamy świeżymi listkami mięty i zajadamy :)
Tarta z cukinią, fetą i miętą
Cukinię obficie posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Tarta z cukinią, fetą i miętą
Drwal się może tą tartą nie naje :) ale na babski wieczór będzie idealna :)