Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ze składników ciasta zagnieć szybko kruche ciasto, zawiń folią i włóż do lodówki na 30 min.

Tarta z gruszkami

Składniki:

Tarta z gruszkami

 

 

  • budyń waniliowy
  • 500ml mleka
  • kilka gruszek z puszki lub świeżych
  • 50g jasnej konfitury lub dżemu

Sposób przygotowania:

Tarta z gruszkami
Ze składników ciasta zagnieć szybko kruche ciasto, zawiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Wylep ciastem foremkę do tarty lub tortownicę, podpiecz 25 min. w 180 st. C. Przyrządź budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Rozłożyć gruszki pokrojone w plasterki i posmarować podgrzaną konfiturą/dżemem. Zostawić do zastygnięcia.