Sposób przygotowania:
Tarta z jabłkami i cynamonem
CIASTO: Mąkę mieszam z solą, cukrem i dodaję masło pokrojone w kosteczkę. Wszystko razem zagniatam, dodaje powoli wodę. Zagniatam do uzyskania jednolitego gładkiego ciasta.Gotowe ciasto wkładam do woreczka foliowego i na godzine daję do lodówki.Po godzinie schłodzone ciasto wyjmuję i wałkuję na kształt koła. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Układam przygotowane wcześniej jabłka. Brzegi dookoła delikatnie zawijam na jabłka.Brzegi nakłuwam widelcem i posypuję cukrem. JABŁKA: Jabłka obieram, oczyszczam z pestek , kroje na sredniej grubości plasterki. W rondelku roztapiam masło i dodaje cynamon. Następnie wrzucam jabłka. Smaże około 3min,,aż wszystkie dokładnie pokryją się cynamonem.