Roksanka

Roksanka

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Tarta z kapusty kiszonej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tarta z kapusty kiszonej.

Tarta z kapusty kiszonej.

Składniki:

Tarta z kapusty kiszonej.

 

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1 duża czerwona cebula
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 szkl śmietany
  • 2 jajka
  • Gotowe ciasto tarta francuska
  • 20 dag żółtego sera

Sposób przygotowania:

Tarta z kapusty kiszonej.
30 dag kapusty kiszonej należy ugotować.
30 dag wędzonego boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, następnie dodać kapustę kiszoną oraz posiekaną cebulę. Wszystko dalej podsmażać. Wymieszać w miseczce 2 jajka z 1 szklanką śmietany. Na tartę należy nałożyć podsmażone wcześniej składniki oraz wlać wymieszane jajka ze śmietaną.
Potrzeć żółty ser i to wszystko posypać serem. Po upieczeniu posypać wszystko odrobiną czerwonej papryki.
Piec w 180 stopniach przez 30 minut.