Sposób przygotowania:
Tarta z kaszanką
CIASTO: Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy dno formy na tarte.Między czasie jak ciasto się schładza przygotowujemy nadzienie. NADZIENIE: Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej kaszankę. Razem chwilkę smażymy. Do gotowej dokładamy pokrojone w kostkę ogórki. Ogórki kroimy w dość grubą kostkę , by były wyczuwalne w trakcie jedzenia.Gotowym nadzieniem wypełniamy środek tarty. Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Gotowe układamy na powierzchni kaszanki. Tarte wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut w 180°C. Jemy na ciepło.
LegoJedi
zbysiowa
jaga85
Proszę się częstować:)
Pejwz
też moooogeeee? :)