Sposób przygotowania:
Tarta z kremem kawowym i malinami
Mąkę siekamy z zimnym masło aż do uzyskania konsystencji kaszy. Dodajemy cukier puder i żółtka, chwilkę siekamy nożem, a później rękoma zagniatamy ciasto. Tworzymy kulę i wkładamy do lodówki (min. 1h). Następnie ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wyklejamy nim formę do tarty (24cm). Ciasto pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż się zarumienieni. Ciasto można nakłuć widelcem (Dodatkowo można je obciążyć grochem lub ceramicznymi kulkami). Kawę zaparzamy w 1 łyżce wrzątku i studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy ostudzoną kawę i mascarpone, delikatnie całość mieszamy aż do połączenia. Dodajemy cukier puder do smaku. Krem wykładamy na wystudzone ciasto. Na kremie układamy umyte i osuszone maliny. Ciasto przechowujemy w lodówce. Przed podaniem ciasto oprószamy kawą rozpuszczalną i dekorujemy listkami mięty.
kołczu
Magdalena88
superbaba4