Sposób przygotowania:
Tarta z kremem waniliowym i truskawkami
1.Zagnieść ciasto z podanych składników, schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Wyjąć, wylepić formę (wysmarowana maslem) ciastem i ponakłuwać. Piec 15 minut w 200 stopniach. 2.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Zagotować mleko zdjąć z ognia i powoli dodawać masę żółtkową, masło i skórkę (zapach) cytrynową. Mieszając calość podgrzewać do zgęstnienia. Wylać delikatnie na ciasto i piec dalej w 180 stopniach przez 20 minut. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli, połączyc z cukrem. Po 15 minutach wyłożyć pokrojone truskawki i nadal zapiekać(proponuję wysypać na nie odrobinę cukru). 3.Wyłożyc na ciasto i calość zapiekać jeszcze ok 20 minut. (pochwalę się,że zupełnie przypadkiem,po raz pierwszy w życiu pojawiły mi się na bezie"złote krople":)