Sposób przygotowania:
Tarta z malinami
Ciasto: Do miski wkładamy wszystkie składniki ciasta i zagniatamy do momentu aż będzie ładnie odchodzić od ręki. Wylepiamy nim formę do tarty i gęsto nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Wyciągamy z pieca i studzimy. Krem budyniowy: Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty krem, dodajemy około szklankę mleka i mąkę pszenną, miksujemy. Resztę mleka zagotowujemy z masłem i powoli wlewamy przygotowaną masę.Gotujemy aż zgęstnieje i studzimy. Po wystudzeniu miksujemy. Przygotowany budyń układamy na cieście. Rozkładamy wcześniej umyte i osuszone maliny i posypujemy zrumienionymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Całość wstawiamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut aby wierzch się ładnie przyrumienił.