roseer

roseer

Kucharz
[Przepisów: 4]

Tarta z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiosenna tarta w sześciu smakach! Kolory zachęcają do zjedzenia, smak do wzięcia kolejnej porcji, a cała słodycz do...wieczornego treningu ;) A jednak warto!

Tarta z owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta z owocami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z owocami
Etap 1. Do miski wrzucamy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta oraz dodajemy szczyptę soli (porada: dla łatwiejszego wyrabiania ciasta margarynę można pokroić na mniejsze kawałki). Następnie wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej masy. Etap 2. Naczynie żaroodporne lub specjalne naczynie do tarty smarujemy cienką warstwą margaryny (na spodzie i bokach) i wykładamy ciasto. Rozkładamy je równomiernie na spodzie i bokach. Następnie nastawiamy piekarnik na 180- 200 stopni i czekamy, aby się nagrzał. Po chwili wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy około 30 minut aż ciasto się zarumieni. Etap 3. Po upieczeniu ciasta wyjmujemy je z piekarnika i odstawiamy na jakiś czas, żeby ostygło. Kiedy ciasto będzie już chłodne zabieramy się do ubijania śmietany, którą później wyłożymy na ciasto. Etap 4. Teraz kiedy mamy już ciasto, a na nim pyszną i słodziutką śmietanę zabieramy się do dekoracji tarty według własnej fantazji. Możecie użyć dowolnych owoców, które lubicie, ważne żeby było kolorowo, bo smacznie będzie na pewno. Etap 5. Mając już gotową tartę nie pozostaje nic innego jak tylko zabrać się za jej jedzenie ;) Smacznego :)
Tarta z owocami
Etap 1 - Ciasto wyłożone w naczyniu żaroodpornym
Tarta z owocami
Etap 2 - Upieczone ciasto, pozostawione do ostygnięcia
Tarta z owocami
Etap 3 - Ubita śmietana z fixem położona na ostudzonym cieście
Tarta z owocami
Etap 4 - Pokrojone owoce gotowe do nałożenia