Sposób przygotowania:
Tarta z pomarańczami
Rozdrobnione herbatniki połącz z miękkim masłem i wyłóż nimi formę do tatry. Włóż do lodówki, aby stężała. Jajka utrzyj z cukrem na puch, dodaj startą skórkę z pomarańczy, mąkę Całość połącz z mlekiem i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia.
Pomarańcze sparz. Wszystkie obierz ze skórki i białej błony, wytnij segmenty. Z 100g cukru i takiej samej ilości wody zrób syrop i zalej nim segmenty, odstaw do ostygnięcia. Wyjmij pomarańcze z syropu, ułóż na wierzchu tarty w formie rozety. Resztę syropu odparuj i posmaruj nim wierzch tarty, odstaw do stężenia.
Pomarańcze sparz. Wszystkie obierz ze skórki i białej błony, wytnij segmenty. Z 100g cukru i takiej samej ilości wody zrób syrop i zalej nim segmenty, odstaw do ostygnięcia. Wyjmij pomarańcze z syropu, ułóż na wierzchu tarty w formie rozety. Resztę syropu odparuj i posmaruj nim wierzch tarty, odstaw do stężenia.