Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tarta z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rozdrobnione herbatniki połącz z miękkim masłem i wyłóż nimi formę do tatry.

Tarta z pomarańczami

Składniki:

Tarta z pomarańczami

 

  • 450 g herbatników Digestive
  • 120 g masła

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta z pomarańczami
Rozdrobnione herbatniki połącz z miękkim masłem i wyłóż nimi formę do tatry. Włóż do lodówki, aby stężała. Jajka utrzyj z cukrem na puch, dodaj startą skórkę z pomarańczy, mąkę Całość połącz z mlekiem i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia.
Pomarańcze sparz. Wszystkie obierz ze skórki i białej błony, wytnij segmenty. Z 100g cukru i takiej samej ilości wody zrób syrop i zalej nim segmenty, odstaw do ostygnięcia. Wyjmij pomarańcze z syropu, ułóż na wierzchu tarty w formie rozety. Resztę syropu odparuj i posmaruj nim wierzch tarty, odstaw do stężenia.

Tagi:

jajko jajka tarta