Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
Rozgrzej piekarnik do temp.230stC. Włóż spód ciasta do tortownicy, odetnij fragmenty, ktore się nie mieszczą i ponakuwaj ciasto widelcem. Przed pieczeniem włóż je do lodówki na około 30minut.Przykryj ciasto papierem pergaminowym i obiąż go suchą fasolą. Następnie wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 minut az spód sie zarumieni. Pozostaw w tortownicy do ostygnięcia po czym wyjmij. Połącz mąkę z 2 łyżkami mleka i utrzyj z jajkiem, żółtkiem oraz cukrem. Podgrzej resztę mleka i dodaj do utartych składników dokładnie mieszając.Następnie przełóż masę do czystego rondla i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając az zgęstnieje.Domieszaj wanilię i odstaw krem do ostygnięcia. Ostudzoną masę przełóż łyżką na ciasto. Ułóz truskawki na tarcie i przed podaniem lekko posyp cukrem pudrem.