Sposób przygotowania:
Tarta z truskawkami
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, robimy zagłębienie, dodajemy żółtka jaj, śmietanę i masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim spód oraz brzegi blaszki do tart lub tortownicy. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy przez około 20- 25 minut w temp. 180 stopni. Powinno być złotobrązowe. Odstawiamy je do wystudzenia. Masło ucieramy w miseczce, w drugiej misce miksujemy ze sobą kremówkę, zimne mleko i krem do tortów. Po uzyskaniu sztywnego kremu dodajemy po łyżce miękkiego masła. Miksujemy do momentu całkowitego połączenia się składników. W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę. Tak przygotowany krem przekładamy na kruchy spód. Truskawki kroimy na pół i układamy na kremie. Zalewamy lub smarujemy tężejącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.