Sposób przygotowania:
Tarta z warzywami
Pomidory umyć, pokroić w 16, pozbawić gniazd nasiennych. Posypać bazylią i rozgniecionym czosnkiem, zalać oliwą, odstawić. Przygotować ciasto: mąkę i sól ziołową zagnieść z masłem do uzyskania grudkowej konsystencji. Koncentrat wymieszać z mlekiem, dodać do mąki i zagnieść na jednolitą, gładką masę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i ułożyć na spodzie formy o średnicy 28 cm. Kilkakrotnie nakłuć widelcem. Ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. W tym czasie pokroić bakłażana w plastry, umieścić na sicie, posypać solą i odstawić na pół godziny. Ciasto wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 25 minut, do zrumienienia. Plastry bakłażana spłukać i dokładnie osuszyć. Czosnek rozgnieść, podsmażyć na rozgrzanych 3 łyżkach oliwy przez ok. 5 minut z bakłażanem i papryką, oczyszczoną z pestek, pokrojoną w plastry. Osączyć warzywa na ręczniku papierowym. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, przykryć warzywami. Na wierzchu ułożyć plastry odsączonej mozzarelli i pomidory z zalewy. Pokropić resztą oliwy i zapiekać 5 minut w piekarniku, w 230 stopniach, aż ser zacznie się topić.