Sposób przygotowania:
Kolorowa tarta z warzywami
Mąkę przesiać, dodać masło, sól, jajko oraz wodę, dokładnie posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny . Następnie rozwałkować na grubość około 5mm, włożyć do formy na tartę o średnicy 28 cm, nakłuć widelcem. Przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni przez 12-15 minut. W międzyczasie brokuł podzielić na różyczki, włożyć do osolonej wody i gotować 4 minuty. W drugim garnku ugotować tortellini al dente. Dynię i paprykę pokroić w kostkę. Śmietanę, jajko i mleko wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowane warzywa, zalać sosem śmietanowo - jajecznym, posypać kostkami sera feta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło z dowolnymi sosami.