Sposób przygotowania:
Tarta z ziemniakami i żółtym serem
Ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić na cienkie plastry, cebulę - w drobną kostkę. Ziemniaki podsmażyć na maśle, to samo zrobić z cebulą. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć plastry boczku (muszą wystawać na zewnątrz naczynia). Na boczku ułożyć ziemniaki i cebulę. Posypać startym żółtym serem, przykryć wystającymi plastrami boczku.
Zapiekać 15 min (do momentu, aż boczek będzie zarumieniony, a ser żółty się rozpuści).
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć plastry boczku (muszą wystawać na zewnątrz naczynia). Na boczku ułożyć ziemniaki i cebulę. Posypać startym żółtym serem, przykryć wystającymi plastrami boczku.
Zapiekać 15 min (do momentu, aż boczek będzie zarumieniony, a ser żółty się rozpuści).