Sposób przygotowania:
Tarta ze śliwkami i twarożkiem
Mąkę przesiać na stolnicę razem z proszkiem do pieczenia, wbić jajko. Dodać żółtko, cukier, masło i zagnieść ciasto. Włożyć ciasto do lodówki na 1 godzinę.
Twaróg pokruszyć i dodać do wymieszanej śmietany z cukrem i budyniem. Razem wymieszać.
Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Na ciasto wyjąć masę serową, równomiernie rozsmarować.
Na masę położyć wypestkowane śliwki. Posypać bułką tartą i cukrem waniliowym.
Piec około 45 minut w temp. 170 stopni.
Twaróg pokruszyć i dodać do wymieszanej śmietany z cukrem i budyniem. Razem wymieszać.
Ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. Na ciasto wyjąć masę serową, równomiernie rozsmarować.
Na masę położyć wypestkowane śliwki. Posypać bułką tartą i cukrem waniliowym.
Piec około 45 minut w temp. 170 stopni.