Sposób przygotowania:
Tartaletki a'la pizzaETAP 1:

Z przesianej mąki, masła, jajek i soli zagniatamy ciasto. Owijamy je folią i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy, dzielimy na porcje i przekładamy do foremek na tartaletki. Tartaletki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 st. C i pieczemy na złocisto, ok. 15 minut.
Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w paseczki, a pomidorki na połówki. Oliwki kroimy w plasterki.
ETAP 2:

Tartaletki smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą do dań kuchni włoskiej oraz serem.
ETAP 3:

Na każdej tartaletce układamy paseczki papryki, salami, oliwki i pomidorki.
Tartaletki z dodatkami pieczemy w 175 st. przez ok.20 minut.
ETAP 4:

Po upieczeniu na każdej tartaletce układamy po dwa listki bazylii.