Sposób przygotowania:
Tarteletki ucierane z rabarbarem
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodawać po jednym jajku i cały czas ucierać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko dodać do masy, utrzeć na jednolitą i gładką masę.
Foremki do tartaletek o średnicy 9 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do 2/3 wysokości foremek wyłożyć ciasto i ułożyć pokrojony w plasterki rabarbar.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół)i piec około 20-25 minut do suchego patyczka.
Foremki do tartaletek o średnicy 9 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do 2/3 wysokości foremek wyłożyć ciasto i ułożyć pokrojony w plasterki rabarbar.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół)i piec około 20-25 minut do suchego patyczka.