Sposób przygotowania:
Tartaletki 2
500g cucrea mix ciasta kruchego , 200g masła i 50g żółtek dobrze wymieszać ręcznie i rozwałkować na 2mm . powycinać kółka i porozkładać do tartaletek. Następnie 150g sucrea calafoutis mix , 300g śmietany i 300g mleka wymieszać dokładnie przez 2 minuty mixerem. Na odpieczone korpusy z ciasta kruchego wycisnąć spiralnie Delifrut malina i wlać do pełna krem clafoutis . Zapiekać w piecu o temperaturze 190 stopni C. Czas pieczenia 30 minut. Następnie przygotujmy mus z białej czekolady . Zagotować mleko i śmietanę . Utrzeć żółtka z cukrem i dodać do zagotowanego mleka ze śmietaną . Pasteryzować do 82 stopni C . Następnie dodać sanatine , a po dokładnym rozpuszczeniu , biała czekoladę . W 33 Stopniach dodać alkohol i ubita śmietanę . Nałożyć do mniejszych foremek niż deser i zamrozić . Mus z malin: Wykonanie przygotować beze silvia i wody . Połączyć sanatine z 1/3 malin . Dodać pozostałe maliny i kwas owocowy . Żzelowane przeciery dodać do bezy i delikatnie wymieszać . Na koniec dodać ubitą śmietanę. Przygotowanie: Do foremek na deser wlać do połowy mus z malin i wcisnąć zamrożony mus z białej czekolady . Uzupełnić musem malinowym i zamrozić . Zamrożony deser spryskać czekoladą zabarwioną na czerwony kolor . Deser przełożyć na tartaletke i udekorować malinami.
msewka