Sposób przygotowania:
Tartaletki z musem malinowym
Mąkę przesiewam do miski, dodaję pokrojone masło, jogurt grecki, cukier i zagniatam szybko ciasto. Wkładam do lodówki na godzinę.Foremki smaruję, wkładam do nich rozwałkowane ciasto, dociskam, nakłuwam widelcem i piekę 20 minut 170 stopni. Maliny przesypuję do rondelka, dodaję cukier i zagotowuję. Przecieram przez sitko. Żelatynę rozpuszczam w łyżce gorącej wody i dodaję do malin. Odstawiam do lodówki do stężenia najlepiej na noc. Na drugi dzień miksuję blenderem chwilę.Odkładam 4 łyżki galaretki Kremówkę ubijam, dodaję galaretkę i ubijam dalej do jednolitej konsystencji. Zimne tarteletki smaruję kremem, galaretkę malinową przekładam do szprycy i wyciskam na kremie. Dekoruję owocami.
misia5