Sposób przygotowania:
Tarteletki z panna cottą z chia i truskawkamiETAP 1:
Masło z czekoladą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dokładnie razem mieszamy, studzimy.
ETAP 2:
Biszkopt kruszymy drobno, dodajemy dżem truskawkowy i rozpuszczoną wcześniej czekoladę, mieszamy do połączenia składników.
ETAP 3:
Powstałą masę dzielimy na 3 części, każdą z nich wylepiamy foremkę do tarteletki.
Truskawki kroimy w drobną kostkę, wykładamy na spód.
ETAP 4:
Śmietankę razem z cukrem zagotowujemy, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy do czasu jej rozpuszczenia, po czym dodajemy nasiona chia i ponownie mieszamy.
ETAP 5:
Lekko wystudzoną śmietankę wylewamy do foremek z truskawkami. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Przed podaniem dowolnie dekorujemy.