Sposób przygotowania:
Tatar śledziowy Eli z buraczkamiprzygotowanie śledzi
Śledzie opłukać, wymoczyć (około 8 godzin) i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie pora
Pora umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno pokroić.
przygotowanie buraka
Buraka obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie ogórków
Ogórki kiszone razem ze skórką pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie tatara
Przygotować ring do przystawek i położyć na talerzu. Do środka włożyć warstwę buraczków, oprószyć solą i pieprzem. Na buraczki wyłożyć warstwę pora i ucisnąć. Na pora wyłożyć warstwę śledzia i na wierzch ogórki. Na górę wyłożyć majonez. Całość powtarzać aż się wyczerpią składniki. Smacznego!