pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar wołowy z gorgonzolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

z ziemi włoskiej do Polski

Tatar wołowy z gorgonzolą

Składniki:

Tatar wołowy z gorgonzolą

 

  • 250 g polędwica wołowa,
  • 10 dag GORGONZOLA,
  • 1 łyżeczka Olej z pestek winogron,
  • 1 żółtko surowe,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy z gorgonzolą
Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia. Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem). Całość wyrabiamy na jednolitą masę.