Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Tatar z łososia- Black

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejna wersja tatara z łososia- szybkie i proste danie.

Tatar z łososia- Black Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar z łososia- Black

 

  • Składniki:

 

  • łosoś wędzony- 30 dkg,
  • ogórki konserwowe – 2 szt,
  • oliwki czarne- 20 szt,
  • cebulki szalotki- 2 szt,
  • oliwa z oliwek- 1 łyżka,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • pasta paprykowa do dekoracji.

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia- Black
Łososia bardzo drobno posiekać. Pokroić w kosteczkę ogórki, oliwki oraz szalotkę. Można też tak, jak ja skorzystać z rozdrabniacza ale należy uważać, żeby nie wyszło za drobno. Wymieszać wszystkie składniki razem z oliwą i doprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Do dekoracji wykorzystałam kroplę pasty paprykowej.
Tatar z łososia- Black
Wymieszać wszytkie składniki razem z oliwą.