Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Tatar z polędwicy wołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie każdy lubi tatar, jednak dobrze przygotowany jest naprawdę doskonały w smaku.

Tatar z polędwicy wołowej

Składniki:

Tatar z polędwicy wołowej

 

  • 50 dag polędwica wołowa,
  • 2 szt cebula,
  • 7 szt żółtka z jajek,
  • 2 szt ogórki konserwowe,
  • 10 szt pieczarki marynowane,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 3 łyżki oliwa

 

Sposób przygotowania:

Tatar z polędwicy wołowej
Oczyszczone z błon mięso zemleć w maszynce, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotleciki. Na środku każdego zrobić wgłębienie palcem i włożyć surowe żółtko. Każdy kotlecik skropić oliwą, wokół obłożyć drobno posiekanymi pieczarkami, ogórkiem i cebulą. Do tatara można podać marynowaną, pokrojoną paprykę.