Sposób przygotowania:
Tatar z tuńczyka z chilli i awokado
Przygotowanie sosu:
Mieszamy sok z cytryny z sosem rybnym i cukrem. Dodajemy drobno posiekany czosnek, chilli i kolendrę. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny, aby się przegryzło.
Przygotowanie tatara:
Drobno siekamy tuńczyka, szalotkę, szczypior i kolendrę. Wszystko mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz oliwą truflową. Następnie drobno siekamy awokado. Na koniec układamy na talerzu najpierw uformowany tatar z tuńczyka a na wierzch wykładamy mus z awokado.
Jak smakuje doskonały tatar z tuńczyka przekonacie się odwiedzając warszawską restaurację Papaya. Zapraszamy!
Mieszamy sok z cytryny z sosem rybnym i cukrem. Dodajemy drobno posiekany czosnek, chilli i kolendrę. Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny, aby się przegryzło.
Przygotowanie tatara:
Drobno siekamy tuńczyka, szalotkę, szczypior i kolendrę. Wszystko mieszamy i doprawiamy pieprzem oraz oliwą truflową. Następnie drobno siekamy awokado. Na koniec układamy na talerzu najpierw uformowany tatar z tuńczyka a na wierzch wykładamy mus z awokado.
Jak smakuje doskonały tatar z tuńczyka przekonacie się odwiedzając warszawską restaurację Papaya. Zapraszamy!