Sposób przygotowania:
,,Tatar „ z wędzonego łososia :
W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).
Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .
Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem .Doprawić maggi i pieprzem . Podawać j/w .
Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .
Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem .Doprawić maggi i pieprzem . Podawać j/w .
jovi
ciamciaramcia
Babciagramolka
Proponowała bym najpierw spróbować bo nie wszyscy lubią wędzonego łososia to raz . Dwa - robiła bym z łozosia wędzonego na ciepło -taki kupowany w kawałkach nie w plasterkch - to dwa . A trzy sosu rybnego nie polecam zamiast maggi - zabije cały smak łososia już lepiej odrobina Delikatu lub przyprawy do zup w płynie , albo bez .
little_black22
Naprawdę coś zupełnie innego - Gratuluję!! 5!