kretka170

kretka170

Kucharz
[Przepisów: 22]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naprawde pyszny śledzik, nadaje sie na impreze lub jako danie postne . Cala rodzinka sie zajadala Polecam serdecznie wszystkim smakoszom

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

 

  • 4 filety śledziowe
  • 3 ogorki konserwowe
  • 2 ugotowane jajka na twardo
  • 1 cebula
  • 4-5 grzybkow marynowanych
  • 1 lyżka majonezu
  • 1 lyzka musztardy ( najlepiej ostrej)
  • 1 lżeczka soku z cytryny
  • koperek, oliwa

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
Śledzika moczymy w wodzie okolo godziny. Nastepnie grzybki, śledzie, ogórki,wszystkie skadniki kroimy w mniej więcej taką sama kosteczke. Cebulke szatkujemy. Majonez, sok z cytryny, musztarde mieszamy razem i dodajemy do salatki. Jajka ścieramy na tarce lub również kroimy w kosteczke Polewamy oliwka i posypujemy koperkiem Smacznego