Sposób przygotowania:
Tatrzański kociołekSłoninę roztapiamy w podgrzanym garnku i po stopieniu dodajemy pokrojoną cebulę do zeszklenia i dosypujemy mielonej papryki tak by się utworzyła sos cebulowo paprykowy, po czym dodajemy mięso pokrojone w grube kawałki ok. 4-5 cm wielkości i całość zrumieniamy bez wody. do obsmażonego mięsa dodajemy niedużą ilość wody (można ją dolać później) po ok. 1 godz. duszenia dodajemy kminek i seler, marchewkę, zieloną paprykę, korzeń pietruszki, ryż surowy, dodajemy więcej wody oraz pomidory, doprawiamy solą i pieprzem. kiszoną kapustę, jeśli jest zbyt długa posiekamy i dodajemy ją po ok. 10 min. gotowania całej potrawy do niej i całość gotujemy jeszcze ok. 10 ? 20 min.
Gość
czerwona papryczka
Gość
Gość
czerwona papryczka
Gość
Gość
czerwona papryczka