Sposób przygotowania:
Tawa Chirino
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy go w tym czasie płuczemy i kroimy schab w kostkę , podsmażamy schab około 5min z każdej strony.
W tym samym czasie gdy smażymy schab obieramy i kroimy cebulę w pół talarki , gdy tylko schab nam się usmaży przekładamy go do żaroodpornego naczynia.
Następnie wlewamy olej na patelnie i go podgrzewamy, teraz smażymy cebulę na złoty kolor i dodajemy ją także do naczynia żaroodpornego.
Przyprawiamy przyprawami: pieprz ziołowy,cynamon,kucharek,pieprz czarny.
I podlewamy wódką oraz wodą.
Następnie wsypujemy ryż i dodajemy pomidory w puszce.
Do rozgrzanego średnio piekarnika wstawiamy danie na 2:30 min w temp. około 75-100 sto.
W tym samym czasie gdy smażymy schab obieramy i kroimy cebulę w pół talarki , gdy tylko schab nam się usmaży przekładamy go do żaroodpornego naczynia.
Następnie wlewamy olej na patelnie i go podgrzewamy, teraz smażymy cebulę na złoty kolor i dodajemy ją także do naczynia żaroodpornego.
Przyprawiamy przyprawami: pieprz ziołowy,cynamon,kucharek,pieprz czarny.
I podlewamy wódką oraz wodą.
Następnie wsypujemy ryż i dodajemy pomidory w puszce.
Do rozgrzanego średnio piekarnika wstawiamy danie na 2:30 min w temp. około 75-100 sto.