aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Tęczowa delikatna pianka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo delikatna i wprost rozpływająca się w ustach pianka. Szybka do przygotowania jak i do skonsumowania. Migiem znika ze stołu :)

Tęczowa delikatna pianka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tęczowa delikatna pianka

 

  • biszkopty
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka rubinowa
  • 1 galaretka szafirowa
  • 450 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 3 łyżeczki kakao

Sposób przygotowania:

Tęczowa delikatna pianka
Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnej miseczce w 1 szklance wody. Zostawiamy je do lekkiego stężenia. W dużej blaszce do pieczenia układamy biszkopty. Odmierzamy 150 ml mleka zagęszczonego i miksujemy je 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie powoli dolewamy tężejącą galaretkę i nadal miksujemy 3 minuty. Gotową piankę wylewamy na biszkopty i wstawiamy blaszkę do lodówki. Po 10 minutach czynność powtarzamy z kolejną porcją mleka (150 ml) i drugą galaretką. Gotową piankę wylewamy na pierwszą warstwę i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Po 10 minutach w ten sam sposób przygotowujemy trzecią galaretkę. Wierzch pianki dekorujemy kakao i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Tęczowa delikatna pianka
Każdą galaretkę rozpuszczamy w osobnej miseczce w 1 szklance wody. Zostawiamy je do lekkiego stężenia.
Tęczowa delikatna pianka
W rondelku miksujemy mleko zagęszczone i dolewamy tężejącą galaretkę, nadal miksujemy.
Tęczowa delikatna pianka
Gotową piankę wylewamy do blaszki wyłożonej biszkoptami.
Tęczowa delikatna pianka
Trzy galaretki miksujemy w ten sam sposób i wylewamy je na blaszkę, wierzch dekorujemy kakao i wstawiamy do lodówki.

Tagi:

biszkopt