Sposób przygotowania:
Mega pizza z warzywami
Cukinię i ogórka umyć, pokroić w plasterki- przełożyć na cedzak i posolić. Wymieszać i odstawić aby puściły sok.Mleko lekko podgrzać z cukrem i dodać pokruszone drożdże.Wymieszać i odstawić .Do miski przesiać mąkę dodać sól ,oliwę i rozczyn.Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia przykryte czystą ścierką na 1 godzinę.Papryki pokroić w paski, cukinię z ogórkiem odcisnąć z nadmiaru soku.Ciasto rozwałkować na cienki kwadratowy, duży placek i przełożyć na papier do pieczenia po łożony na dużej blaszce . Na placku rozsmarować koncentrat i rozłożyć 3/4 ilości oregano.Posypać połową startego żółtego sera, rozłożyć warzywa i przykryć kawałkami sera mozzarella i resztą startego żółtego sera .Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec ok. 10 minut.