dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Terrina grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne grzybki do przygotowania o każdej porze roku.

Terrina grzybowa

Składniki:

Terrina grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Terrina grzybowa
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Obgotować w osolonej wodzie, osączyć. Śmietanę wymieszać z żółtkami i przyprawami. Dodać osączone i przestudzone grzyby. Formę do terriny wyłożyć folią spożywczą i wlać masę. Piec 45 minut w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Zamiast ceramicznej formy do terriny można wykorzystać metalową lub żaroodporną keksówkę. Wyłożyć ją folią spożywczą, wlać masę, z góry nakryć folią aluminiową i piec w kąpieli wodnej. Po ugotowaniu wystudzić i schłodzić w lodówce do następnego dnia. Terrinę podawać pokrojoną w grube plastry z zieloną sałatą i pieczywem tostowym lub świeżą bagietką.

Tagi:

tarta grzyby