Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Teściowej podgrzybki z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Teściowa odnalazła ostatni woreczek mrożonych grzybków i przygotowała je na szybko z cebulką..

Teściowej podgrzybki z cebulką

Składniki:

Teściowej podgrzybki z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Teściowej podgrzybki z cebulką
Podgrzybki wyciągamy z zamrażarki, aby "odtajały". Po 10 minutach obieramy cebulę, kroimy w średnią kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy podgrzybki, mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i smażymy grzybki do czasu aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.